Ma intorceam intr-o seara acasa din parc, cu Lara; recunosc ca inca nu m-am acomodat cu toamna si uit mereu ca la 8 si jumatate e deja intuneric. Cum de regula fac cam 40 de minute pe drum, ma mai prinde si seara. Dar nu despre asta este vorba.

La un moment dat, opreste un Matiz verde-fondant in dreptul nostru. In masina, doi tineri: el se uita cam absent cand la mine, cand la drum, ea statea aplecata peste el, adresandu-mi-se. El se facea ca nu prea il intereseaza subiectul, ea parea ca nu stie cum sa ma ia. Am crezut ca vor sa ma intrebe ceva, ca se pierdusera…
– Este …o eticheta…in spate…, mi-a spus ea, gesticuland si zambind. O auzeam destul de greu si din cauza distantei si a traficului…
Aha, deci…asta era: am pierdut ceva pe drum, m-am luminat eu. Ce eticheta o fi? Merita sa ma intorc sau nu dupa ea…nu imi dau seama despre ce ar putea fi vorba; nu am cumparat nicio „eticheta” Am incercat sa elucidez misterul, si ca sa mai castig timp, m-am facut ca nu inteleg si am rugat-o sa repete.
– Este o eticheta care va atarna de maieu, in spate.
Da! Ea este eticheta!… eticheta mea care mereu imi iese afara din maieu, care mereu ma deranjeaza…
-Aa, da, mersi… i-am raspuns, nestiind ce mimica sa iau, cum sa reactionez…
-Ok, cu placere! mi-a raspuns si ea ceva mai relaxata si au plecat mai departe.

De ce mi s-a parut o intamplare ciudata, ma intrebam eu, tot batandu-ma usor pe spate, sa nu imi mai faca vreo figura eticheta buclucasa? Pentru ca nu imi amintesc sa fi atras atentia cuiva ca i s-a rupt sacosa (e imposibil sa nu observe), sau ca i s-a descusut bluza (poate stie deja) sau ca are slitul desfacut ( )… Iar o eticheta, chiar mi se pare un fleac.
Si totusi ma intreb cum ar fi sa coboram la prima din autobuz si sa ne reluam calatoria cu urmatoarea masina, sau sa mergem pana in intersectie, sa facem rondul si sa ne intooarcem, doar pentru a atentiona pe cineva ca i-a iesit o eticheta din bluza… Ar fi o lume perfecta, sau doar am incurca circulatia?

Sep 6, 2009

Reclame